Studiereis naar Moskou

Zojuist vol nieuwe ideeën teruggekomen uit Moskou! Voor mij een onbekende bestemming dus het was de hoogste tijd om nieuwe inspiratie op te doen. Met een 10-tal incentivereis specialisten dus afgereisd voor een studietrip naar de Russische hoofdstad, bekend van Sovjetunie, KGB, Kremlin, Rode Plein en noem maar op.  

Fantastische dingen gedaan zoals het bezoek aan een atoomkelder 100 meter onder de grond, een workshop Kalashnikov schieten, een bezoek aan het Kremlin, een dinner cruise et cetera. Daarnaast prachtige restaurants en hotels in alle soorten en maten geïnspecteerd natuurlijk.

Maar misschien was voor mij nog wel het mooiste moment de informele wandeling op de eerste avond vanaf het hotel, over de brug, naar het Rode Plein. Alles wit besneeuwd en koud. En dan loop je zomaar tussen fameuze bouwwerken als de Saint Basils Kathedraal (zie de foto), het Kremlin en het mausoleum van Lenin. Eeuwenoude monumenten, bekend uit de wereldgeschiedenis, kijken op je neer. Je kan daar alleen maar zwaar van onder de indruk raken. Een absolute aanrader dus!