Persbericht: De populairste personeelsreizen van 2022

Personeelsreis Lissabon

Bedrijven vierden groots het einde van de corona lockdowns

Voor 2022 analyseerde Incentive Direct uit Haarlem de ontwikkelingen in de markt van personeelsreizen, zakelijke groepsreizen en andere bedrijfsuitjes. Na een periode van twee jaar die gedomineerd werd door de beperkingen vanwege covid, was 2022 het jaar van het grote inhalen. Vooral jubilea konden eindelijk gevierd worden.

 

Bedrijven investeerden in personeel

De economie draaide in 2022 als een dolle, er was door veel bedrijven winst gemaakt maar ze hadden de grootste moeite om goed personeel te werven en vast te houden. Gezamenlijke herinneringen opbouwen tijdens (meerdaagse) events werd duidelijk een instrument om bedrijfstrots en bonding op te bouwen.

 

Meer dan 25% van de bedrijven bleef in Nederland

Nederland was in 2022 zeer populair als bestemming voor personeelsreizen en dat was geen verrassing. Om niet het risico te lopen van dichte grenzen en beperkingen vanwege corona, was bestemming Nederland de comfortabele optie. Daarnaast speelde alle ergernis rondom de vertragingen en geannuleerde vluchten vanaf Schiphol flink mee bij de keuze om niet te vliegen.

 

De populairste personeelsreizen in 2022

Een typische personeelsreis duurt 3 dagen en gaat naar een zonnige bestemming die maximaal 3 uur vliegen is. Dat zie je ook dit jaar weer in de lijstjes terug.

 

TOP 5 Personeelsreizen 2022 per land

  1. Nederland
  2. Portugal
  3. Spanje
  4. Italië
  5. Kroatië

 TOP 5 Personeelsreizen 2022 per plaats

  1. Maastricht
  2. Amsterdam
  3. Lissabon
  4. Split/Hvar
  5. Valencia

 

Trends voor personeelsreizen in 2023

Opdrachtgevers zijn risicomijdend en daarom zal Nederland voorlopig populair blijven. Pas als Schiphol de zaken op orde heeft, als coronarestricties genormaliseerd blijven en als er stabiliteit in Oekraïne is zal dat weer anders worden.

 

Meer duurzaam

Inmiddels zijn duurzame personeelsreizen niet meer weg te denken in het aanbod. Steeds meer bedrijven stellen zich ten doel bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen. Het aanbod van vervoer per snelle trein groeit gelukkig snel.

 

Nieuwe bestemmingen

De meeste personeelsreizen gaan nog steeds naar het buitenland. De relatief korte vliegtijd, het zonnige klimaat, de zee en de groeiende toegankelijkheid maken diverse Balkanlanden een aantrekkelijke bestemming. Naast Split in combinatie met Hvar verwacht Incentive Direct dat ook Dubrovnik, Slovenië, Albanië en Montenegro volgend jaar in de belangstelling zullen staan.