Duurzame personeelsreizen komen er aan!

Duurzaamheid… daar werd in onze wereld wel eens vrijblijvend over gesproken maar dat een klant er echt naar vroeg? Nee. Nauwelijks. Dat lijkt nu te veranderen. Onze opdrachtgevers komen steeds vaker met de wens van een duurzame benadering van hun personeelsreis. Bij het ene bedrijf zou je het niet meer dan een vorm van “green washing” willen noemen. Maar ik ben blij dat er meer en meer bedrijven zijn die echt willen bijdragen aan een duurzamere wereld. Maar toch gezamenlijke herinneringen willen bouwen door samen op reis te gaan.

De trein is daar een mooie oplossing voor. Het internationale nachttrein en hogesnelheidsnetwerk wordt momenteel snel uitgerold. Steeds meer bestemmingen zijn goed per trein te bereiken. Innsbruck, Parijs, Londen, Bazel en Berlijn om er een paar te noemen.

Maar groene kerosine bestaat helaas nog niet. We zullen de dag prijzen dat er CO2-loos gevlogen kan worden.

Om voorop te lopen als het gaat om duurzaam reizen moeten we goed letten op nieuwe ontwikkelingen. In dat kader reisde ik een paar weken geleden naar Zweden waar ik ondergedompeld werd in Sustainable Stockholm. We bezochten meeting faciliteiten en hotels die (bijna) geheel sustainable gemanaged werden. Het programma werd aangevuld met interessante activiteiten zonder enige CO2 emissie. Het inspireerde Incentive Direct tot een nieuw incentivereis programma naar Stockholm.