Duurzame personeelsreizen in Europa

Incentivereis IJsland

Duurzaamheid en milieubewustzijn worden steeds belangrijkere aspecten in het dagelijkse leven. Bedrijven nemen actief actie om hun ecologische voetafdruk te verminderen om met de tijd mee te gaan. Personeelsreizen spelen hier natuurlijk ook een rol in. Veel bedrijven hebben al een “geen vlieg” policy, personeelsreizen worden gehouden in bestemmingen dichterbij huis. Maar tegenwoordig zijn er veel Europese bestemmingen die zich met duurzaamheid bezighouden ter plaatse. Reizen met het vliegtuig is natuurlijk niet erg duurzaam, maar gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om dit duurzamer te maken. Ter plaatse heb je veel meer mogelijkheden om de reis aan de interne duurzaamheidsregels te laten verlopen. Bestemmingen zoals Stockholm, Oslo en IJsland staan bekend om hun duurzame innovaties.

Toch met het vliegtuig?

Luchtvaartmaatschappijen zijn druk bezig met innoveren, er is immers veel vraag naar duurzame vluchten dus moeten ze hier op inspelen. In de tussentijd bieden veel vliegtuigmaatschappijen de mogelijkheid om je CO2-uitstoot te compenseren. Hierbij investeer je dan bijvoorbeeld in projecten voor hernieuwbare energie of bosbouw.

Incentivereis StockholmGroene innovatie in de stad: Stockholm

De hoofdstad van Zweden staat wereldwijd bekend als voorloper op het gebied van duurzaamheid en een groene stadsplanning. Het bruisende stadsleven wordt gecombineerd met een sterke verbinding met de natuur. Het is de ideale bestemming voor duurzame reizen. De stad heeft veel groen vanwege de verschillende stadsparken die niet alleen bijdragen aan een goede levenskwaliteit, maar ook belangrijk is voor de lokale flora en fauna. Stockholm is ook een fietsvriendelijke stad, iets wat wij Nederlanders erg fijn vinden. Fietsen is immers de beste manier om een bestemming goed te leren kennen! Laat je inspireren op het gebied van duurzaamheid tijdens een personeelsreis naar Stockholm!

Incentivereis OsloDuurzaam stadsontwerp: Oslo

Ook Oslo, de hoofdstad van Noorwegen staat bekend als een voorstaande duurzame bestemming. Eén van de meest opvallende aspecten is Oslo’s gebruik van hernieuwbare energiebronnen. De stad maakt gebruik van hydropower en andere vormen van groene energie, wat het een van de groenste steden ter wereld maakt op het gebied van energiegebruik. De stad heeft autovrije zones en is bezig met het verbouwen van oude industrieterreinen tot prachtige parken. Daarnaast serveren veel restaurants gerechten van lokale en biologische afkomst. Ook deze stad zal je motiveren om duurzamer te leven. Leer meer over groene energie en het milieu tijdens een prachtige personeelsreis naar Oslo.

Incentivereis IJslandNatuurlijke schoonheid en milieubewustzijn: IJsland

IJsland heeft wonderschone natuurlijke landschappen en is een top bestemming voor personeelsreizen die zich focussen op duurzaamheid. Het land loopt voorop op het gebied van hernieuwbare energie. Bijna al het elektriciteit en verwarming in het land wordt geleverd door geothermische en hydro-elektrische energiebronnen. De ongerepte landschappen hebben een sterke traditie van natuurbescherming, waar je meer over leert tijdens deze bijzondere personeelsreis. Klimaatbewustzijn is iets waar de IJslandse samenleving veel waarde aan hechten, ze zullen je dan ook graag alles leren! Bewonder dit bijzondere land en leer meer over de natuur tijdens een groene personeelsreis naar IJsland.

Uiteraard zijn er meerdere bestemmingen die zich aan het ontwikkelen zijn in duurzaamheid. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om naar sommige bestemmingen met de trein te reizen. Neem contact op voor meer informatie, wij helpen jullie graag verder!