New York & IJsland…twee absolute WOW incentive bestemmingen!

April dit jaar reisden 6 reisspecialisten af naar New York, voor sommigen een eerste kennismaking en voor anderen een hereniging met deze bruisende metropool! Na een voorspoedige reis met Icelandair een VIP ontvangst en per limousine naar het trendy W-Hotel direct gelegen aan Ground Zero.

Ondanks dat we slechts 48 uur in New York verbleven waren de hoogtepunten niet te tellen. Dit is met recht een absolute WOW incentive bestemming! Naast alle must-see’s was de ‘kneuterige Hollandse’ fietstour toch één van de hoogtepunten. Onder begeleiding van een Nederlands sprekende gids ontdek je dé leukste plekjes, fiets je ontspannen door de verschillende stadswijken en voel je je even een New Yorker. Chelsea Market is een stop die je niet mag missen, van vintage boutieks, surf training shop tot aan uitnodigende versmarkten vind je hier onder één dak. Wat te denken van een échte Amerikaanse pizza lunch in het park naast de Brooklyn Bridge! Een betaalbare maar onvergetelijke ervaring. Ook erg verrassend was de hotdog stop tijdens de limousine transfer bij een hotdogkraampje. Gedurende onze reis werden we telkens weer verrast door een nieuw vervoersmiddel, een limousine, een privé afgehuurde watertaxi, fietsen, helikopter(!), jacht, VIP bus. Maar er moest uiteraard ook gewerkt worden. Met name de hotelinspectie van het W-Hotel aan Times Square maakte enorme indruk. Ons bezoek aan NY werd high in the sky afgesloten door een VIP avond op het dakterras van één van de populaire clubs in town.

Na een comfortabele nachtvlucht van zes uur landden we op IJsland. Even omschakelen qua temperatuur, dus de winterjas maar weer aangetrokken. Zondagochtend, een ruig zwart lava landschap doemt op met in de verte besneeuwde bergtoppen. We zijn er stil van maar niet voor lang als we worden opgehaald door een enorme VIP superjeep. Wat een gevaarte en wat een power! De rit neemt ons mee dwars door het stoere landschap van IJsland. Onderweg spotten we rookpluimen van actieve vulkaankraters, koken we eieren in kokende modderpoeltjes en smullen we van versgebakken brood uit de grond! Hilarisch zijn de moddergezichten in de Blue Lagoon, heerlijk ontspannen in het warme water met een Blue Lagoon cocktail in de hand. We lijken wel een stel Japanners als we maar blijven klikken wanneer we écht op het randje staan van de Gullfuss waterval en het water met een enorme kracht naar beneden klettert. Maar de grootste verrassing is toch wel wanneer we met de superjeep de gletsjer oprijden en we een avontuurlijke sneeuwscootertocht maken door het witte sneeuw en ijslandschap. In één woord… WOW! De reis wordt culinair afgesloten smullend van heerlijke IJslandse gamba’s mmm.

Twee fantastische incentive bestemmingen met ieder een eigen karakter en juist de combinatie maakt een hele bijzondere ervaring die ik iedereen toewens!