Bedrijven weer meer op pad

We weten het, je wordt er mee doodgegooid en toch zijn ze leuk: lijstjes met rankings. Daarom is het bij ons ook inmiddels een traditie geworden om rond de jaarwisseling even terug te kijken op het voorgaande jaar en kort de toekomst in te kijken. Wat zijn de populairste incentivereizen van 2013 geweest en welke trends zien we voor 2014? Samengevat: de positieve berichten over de economie in de media zien we terug in de groeiende interesse voor personeelsreizen.

Personeelsreizen weer in de lift
Nadat de economische crisis een grote reductie in de budgetten voor meerdaagse bedrijfsuitjes had veroorzaakt is er in 2013 sprake van enig herstel. Het aantal bedrijven dat een jubileum of een goed resultaat in het buitenland vierde was de afgelopen jaren beperkt. De AEX is teruggekeerd naar het niveau van vóór de financiële crisis en nu steeds meer ondernemingen zien dat het ergste leed geleden is wordt het gemakkelijker om prioriteit te geven aan een (buitenlands) event met het personeel. Ook lijkt men iets langer van te voren de organisatie van een reis op te starten, ook een indicatie voor vertrouwen.
Dichtbij nog steeds favoriet voor personeelsreis
De budgetten mogen dan wel verhoogd zijn, er wordt altijd nog goed gekeken naar de kosten. Daarom worden verreweg de meeste personeelsuitjes nog steeds georganiseerd binnen Europa. De rankings ondersteunen deze conclusies. We vatten samen: “de gemiddelde personeelsreis gaat naar een stad, in een zonnige regio, binnen een actieradius van 4 uur vliegen en duurt 3 dagen”.

TOP 5 Personeelsreizen 2013 per land
1) Nederland
2) Italie
3) Marokko
4) Spanje
5) IJsland

TOP 5 Personeelsreizen 2013 per plaats
1) Amsterdam
2) Sorrento
3) Marrakech
4) Reykjavik
5) Barcelona

Trends voor personeelsreizen in 2014
Naast een iets langere doorlooptijd van de projecten ziet Incentive Direct het gemiddelde budget langzaam verder omhoog gaan. Daarmee komen er weer meer mogelijkheden voor uitzonderlijke activiteiten en bestemmingen.