Bedrijfsuitjes naar Haarlem en Harlem

Het was een grappig moment: ik werkte aan het allereerste bedrijfsuitje in mijn hometown: Haarlem. Een kleinschalig personeelsuitje met de sloep over het Spaarne, twee culturele stops, prosecco en lekker eten onderweg en afsluiten met een goed restaurant aan het Spaarne. Ik realiseerde me toen dat ik de dag er voor nog werkte aan een personeelsuitje naar New York. Met uiteraard een bezoek aan Harlem, de bekende noordelijke punt van Manhattan. Een leuk bruggetje.

Precies 400 jaar geleden werd Manhattan ontdekt onder gezag van de VOC. Henry Hudson voer toen, in een poging een Noordelijke doorvaart naar het Verre Oosten te vinden, met het scheepje de Halve Maen de Atlantische Oceaan over om aan te komen in het huidige New York. Hij legde daarmee de basis voor een periode van Nederlandse kolonisatie. Peter Stuyvesant ontwikkelde Nieuw-Haarlem dat later Harlem werd. De groep voor wie ik iets op maat aan het samenstellen was in New York zal ook kennis maken met de Hollandse roots van de metropool. Helikoptervlucht, trendy hotel en restaurants en een urban programma. Ik weet zeker dat ze het fantastisch gaan vinden. Met personeelsuitjes naar Haarlem en Harlem is het cirkeltje mooi rond!