Persbericht: De populairste personeelsreizen van 2023 en 2024

Personeelsreizen 2023

Het is inmiddels een traditie dat Incentive Direct, specialist in personeelsreizen uit Haarlem, in de eerste week van januari terugblikt en vooruitkijkt.

Economische recessie heeft weinig invloed

Technisch gezien bevond Nederland zich in 2023 grotendeels in een recessie maar nog nooit had een recessie zo weinig invloed op de verkoop van personeelsreizen. Door de krapte op de personeelsmarkt investeerden bedrijven nog steeds veel in het opbouwen van gezamenlijke herinneringen, mooie verhalen en bedrijfstrots.

Minder ver

De trend dat personeelsreizen steeds dichterbij blijven heeft zich doorgezet. De logistieke problemen op Schiphol en de dreiging van corona lijken we achter ons gelaten te hebben maar toch wordt er vaker gekozen voor bestemmingen die per auto, trein of bus bereikbaar zijn. België deed het als bestemming verrassend goed in 2023.

Top 5 Personeelsreizen per bestemming 2023

1) Nederland
2) België
3) Spanje
4) IJsland
5) Kroatië

Personeelsreizen in 2024: de trends

De verwachting is dat de trend naar een bestemming dichtbij doorgetrokken wordt. Steeds meer bedrijven kiezen voor een personeelsreis zonder vlucht. Dat is duurzamer en natuurlijk ook goedkoper.

Een trend die opkomt is de zogenaamde workation: de combinatie van werken en vakantie. Met (een deel van) het bedrijf ga je voor bijvoorbeeld een week naar een oord met een prettig klimaat. Overdag hard werken en ’s avonds lekker eten en ontspanning. Eén en ander afgewisseld met een interessante teamactiviteit.

De regio Dubrovnik, Montenegro gaat in 2024 naar verwachting hoge ogen gooien. Mensen zijn er privé meestal nog niet geweest, de zon schijnt er vaak en het is niet te ver vliegen.